ΝΕΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Advertisement

Εγγραφειτε στο Newsletter


Αρχική arrow Τεχνολογίες Υδρογόνου
Τεχνολογίες Υδρογόνου Εκτύπωση E-mail


Το υδρογόνο ήταν το πρώτο στοιχείο που σχηματίστηκε μετά το Big Bang και είναι ένα άχρωμο, άοσμο, άγευστο και μη-τοξικό αέριο αλλά παράλληλα και το απλούστερο στοιχείο του σύμπαντος που υπάρχει σε αφθονία. Αποτελεί περισσότερο από το 90% των ατόμων του σύμπαντος και το 75% της μάζας του. Είναι το τρίτο πιο άφθονο στοιχείο στη Γη, παρόλο που είναι το ελαφρύτερο, και βρίσκεται κυρίως υπό τη μορφή του οξειδίου του - το νερό. Επί πλέον βρίσκεται σε αφθονία στους υδρογονάνθρακες που έχουν τον γενικό τύπο CxHy. Φυσικά βρίσκεται στα φυτά και γενικά στη βιομάζα.

Ως καθαρό στοιχείο βρίσκεται μόνο σε ίχνη (0,00001%) στην ατμόσφαιρα αφού λόγω της ελαφρότητας του έχει την τάση να ανεβαίνει γρήγορα ψηλά και να διαφεύγει από την ατμόσφαιρα προς το διάστημα. Αυτό γίνεται γιατί έχει πυκνότητα 0,0899 g/l (14.4 φορές μικρότερη από τον αέρα), και βράζει στους –257.77°. Το υγρό υδρογόνο έχει πυκνότητα 70,99 g/l. Με αυτές τις ιδιότητες, το υδρογόνο έχει την υψηλότερη αναλογία ενέργειας προς βάρος από όλα τα καύσιμα. 1kg υδρογόνου καιγόμενο δίνει 119.972 kJ.1kg υδρογόνου περιέχει την ίδια ποσότητα ενέργειας με 2.1kg φυσικού αερίου ή 2.8 kg βενζίνης ενώ κατά την καύση του παράγεται μόνο νερό.


Το υδρογόνο μπορεί να χαρακτηριστεί σαν το απόλυτο καύσιμο, δεν έχει καθόλου αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον.  Έτσι πρέπει όλοι να κατανοήσουμε ότι ο 21ος αιώνας, εν αντιθέσει με τον 20ο αιώνα, που εισήχθησαν τα ορυκτά καύσιμα, είναι ο αιώνας του υδρογόνου, ενός μηδενικής εκπομπής ρύπων καυσίμου, είναι ο αιώνας της σταδιακής εγκατάλειψης των ορυκτών καυσίμων και των προβλημάτων που συσσώρευσαν στο περιβάλλον μας.

 

Είναι μια παγκόσμια επανάσταση που ήδη ξεκίνησε…

 

Είναι αντίστοιχη της τεχνολογικής επανάστασης του κινητήρα πριν 100 χρόνια και των computer πριν 30 χρόνια. Είναι οι τεχνολογίες υδρογόνου (Hydrogen Technologies), οι οποίες αναπτύσσονται από εταιρίες υψηλής τεχνολογίας την τελευταία δεκαπενταετία. Σε λίγα χρόνια ότι έχει σχέση με τον ηλεκτρισμό, η ενέργεια αυτή θα παράγεται από κυψέλες καυσίμου.

 

 Καλώς Ήλθατε στον μαγικό & καθαρό κόσμο των Τεχνολογιών Υδρογόνου ….


Σε αυτή την ενότητα θα προσπαθήσουμε να εξηγήσουμε την:

 
Παράγωγη του Υδρογόνου

Αποθήκευση του Υδρογόνου

Κυψέλες Καυσίμου


 
© 2017 Tropical
Το Joomla! είναι ελεύθερο λογισμικό με άδεια GNU/GPLe.
H ελληνική διανομή είναι μια προσφορά της onScreen